„Светлини сред сенките“ подготвят минисериал

от Алманах "ФантАstika"
Направо към: навигация, търсене


Вече десета година голяма група от деца и младежи пише, илюстрира и снима фантастични истории. Клуб „Светлини сред сенките“ (http://svetlinisredsenkite.com) е издал 9 книги, заснел 2 трейлъра и множество клипове. Сега мечтата на младите ентусиасти е да направят мини-сериал по една от най-успешните си книги, трилогията „Аурелион: Вечният баланс“. Романът е любимо четиво на всички почитатели на „светлинките“, а в класацията на БНТ „Малкото голямо четене“ зае 29-о място в топ 100, редом до световни хитове като „Хари Потър“, „Властелинът на пръстените“, „Здрач“ и др.

Клубът има множество колективни и индивидуални награди за поезия, проза, сценарий, илюстрация и дизайн, включително награда за сценарий по повестта „Шахтата“ от първия национален конкурс „Фантастично изкуство – Бургас 2008“.

За мини-сериала младите ентусиасти се нуждаят най-вече от добра техника и материали за изработване на костюми и декори. Ето защо те представиха своя проект на сайта http://indiegogo.com, където се подпомагат подобни начинания.

Пред indiegogo.com кандидатстват творци от цял свят и ако бъдат одобрени, проектите им се публикуват и стартира дарителска кампания сред потребителите. Само още две български намерения са пуснали американските администратори, но те са далеч назад, докато малките писатели и кинематографисти от „Светлини сред сенките“ само за часове се появиха на 11-а страница. Над 700 са към момента артистичните проекти, очакващи финансова подкрепа чрез глобалната мрежа. Към момента (края на октомври 2012-а) проектът е натрупал близо 600 долара, предоставени от 20 дарители.

Ето го и него: http://www.indiegogo.com/aurelionseries

Дори да не съберат нужната сума, „светлинките“ ще снимат своя филм, но тревогата им е, че това ще се отрази на качеството. Всеки „лайк“ на страницата, всеки коментар, всеки долар, дарени от сърце, приближават екипа до неговата мечта.

Да помечтаем заедно с тях – или направо да съучастваме в сбъдването на мечтите.

Лични инструменти